Beste prijs-kwaliteitverhouding
Persoonlijk advies

Geschiedenis IGO

IGO is een internationaal bedrijf dat continu in beweging is. Maar hoe is IGO geworden tot wat het nu is?

Op 4 december 1924 wordt in Helmond Martien Jonkers geboren. Op zijn 21ste verjaardag wordt Martien zelfstandig ondernemer. Met Jonkers’ Handelsonderneming legt hij de basis voor IGO. Als één van de eersten introduceert hij pennen met reclame-opdruk op de Nederlandse (en Europese) markt. Zijn ambities reiken verder dan de Nederlandse grenzen en in 1961 wordt IGO opgericht, de afkorting van Internationale Geschenken Organisatie. IGO richt zich op de verkoop van relatiegeschenken aan bedrijven, stichtingen, instellingen en de overheid.

In de jaren ’60 maakte Martien in Amerika kennis met ‘direct marketing’. Hij gelooft in het concept en verandert de marktbenadering van IGO. Er wordt niet meer persoonlijk verkocht, maar via catalogi. IGO, Internationale Geschenken Organisatie per Post(pakket), is geboren! Het bleek een gouden zet…

In de jaren ’80 breidt IGO uit naar België en in de jaren ’90 wordt daar Frankrijk aan toegevoegd. De afgelopen jaren zijn er verkoopkantoren geopend in Engeland, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Vanuit deze landen wordt ook de markt benaderd in Luxemburg, Italië, Zwitserland, Liechtenstein, Ierland, Noorwegen, Finland en Zweden.

Na diverse verhuizingen bevindt het hoofdkantoor zich sinds 1992 aan de Haverdijk in Helmond. De productieomgeving in Helmond groeit tot vandaag de dag door. We beschikken over een eigen drukkerij, in- en uitpak afdeling en een groot magazijn. In 2015 is het logistiek centrum met 10.000 m² uitgebouwd, waardoor onze productie verder kan gaan uitbreiden en klaar is voor de toekomst. Druktechnieken zijn volop in ontwikkeling en ons magazijn beschikt over meer opslagmogelijkheden, zodat we groei kunnen realiseren.

Wil je meer weten over de geschiedenis van IGO, lees hier dan verder voor gedetailleerde informatie of kijk het bedrijfsfilmpje over onze historie tot vandaag de dag.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

011/55 90 09
of

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. We slaan daarbij niet je persoonsgegevens op.
Ik ga akkoord Zelf instellen Weigeren